Kocioł warzelny o przekroju okrągłym z mieszadłem mechanicznym typ: KKm

Zastosowanie: Kocioł warzelny stosowany jest do wytapiania tłuszczu, produkcji ketchupu, gotowania produktów.

Budowa: Konstrukcja kotła wykonana jest ze stali kwasoodpornej. Dwupłaszczowy system ogrzewania zapobiega przypalaniu się produktów.Teflonowe skrobaki w mieszadłach dokładnie oczyszczają powierzchnie kotła podczas wytopu tłuszczu.

Wyposażenie: sterowanie mikroprocesorowe do regulacji: temperatury wsadu, płaszcza olejowego, czasu pracy kotła, funkcja autostart. Mieszadło zakończone skrobakami teflonowymi, izolowana konstrukcja, odprowadzenie pary wodnej, wlew wody, zawór spustowy zakończony kolanem.

Warianty ogrzewania: elektryczne, palnik gazowy, palnik olejowy lub ogrzewanie parą wodną [max. ciśnienie 0,5 bar].

Typ kotła KKm-300 KKm-600 KKm-1000
Pojemność kotła [l] 300 600 1000
Wymiary zewnętrzne A / B / Hzał/ H [mm] 1200 / 970 / 1200 / 1400 1700 / 1340 / 1200 / 1400 1800 / 1600 / 1200 / 1700
Wymiary wewnętrzne d / h [mm] 820 / 650 / 1100 / 700 / 1300 / 850 /
Zakres regulacji temperatury [°C] 0 – 150 0 – 150 0 – 150
Moc kotła (ogrzewanie elektryczne) [kW] 21 31,5 52,5
Max zużycie oleju opałowego (ogrzewanie olejowe) [kg/h] 2,4 3,3 4,3
Max zużycie gazu GZ50 (ogrzewanie gazowe) [m3/h] 3,1 4,3 5,5
Opcjonalnie – Przyłącze wody ½” ½” ½”
Masa urządzenia (ogrzewanie elektryczne) [kg] ~550 ~650 ~1000
Obroty mieszadła [obr/min] ~21 ~21 ~21
Moc motoreduktora mieszadła [kW] 1,5 1,5 2,2

Uwaga! Urządzenia podlegają ciągłej modernizacji, w związku z czym parametry techniczne, wymiary i waga mogą różnić się od wartości podanych w tabeli. Wymiary i waga to wartości przybliżone i nie mogą być podstawą do celów projektowych czy spedycyjnych. Szczegółowe informacje udostępniamy w przypadku zakupu urządzenia.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Linie produkcyjne i inne, Przetwórstwo mięsne. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.