Masownica Masarska Próżniowa typ: MK

Zastosowanie: Masownica przeznaczona jest do próżniowego uplastyczniania różnych gatunków mięs podczas peklowania w produkcji mięsa i wędzonek. Wielokomorowe bębny masujące umożliwiają masowanie różnych produktów w jednym urządzeniu. Dzięki zastosowaniu chłodzenia bębna masującego możliwe jest skrócenie czasu masowania, przy jednoczesnym podniesieniu jakości produkowanych wyrobów. Załadunek wsadu może być opcjonalnie zmechanizowany przy pomocy Pneumatycznego urządzenia załadunkowego PUZ.

Wyposażenie: sterownik mikroprocesorowy. Funkcje programowane: autostart, obroty bębna masującego, czas pracy, czas przerwy, całkowity czas masowania, wielkość próżni dla poszczególnych faz masowania, temperatura wsadu dla masownic z systemem chłodzenia. Opatentowany system chłodzenia wsadu i wielokomorowych bębnów masujących.

Zasada działania: Mięso przeznaczone do peklowania i masowania jest ładowane do zbiornika wraz z mieszanką peklującą. Po wypompowaniu powietrza ze zbiornika oraz zaprogramowaniu parametrów procesu technologicznego następuje proces masowania. Po wymasowaniu mięso grawitacyjnie wypada ze zbiornika do podstawionego pojemnika.

Uwaga! Załadunek wsadu do 70% pojemności zbiornika. W masownicach wielokomorowych próżnia regulowana „ręcznie”.

Typ masownicy MK-4×40 MK-250 MK-600/MK-2×300 MK-900/MK-3×300 MK-1200/2×600 MK-2000
Pojemność zbiornika [l] 4×40 250 600/2×300 900/3×300 1200/2×600 2000
Wymiary zewnętrzne L / B / H [mm] 2400/ 1000/ 1650 1000/ 1100/ 1650 1650/ 1200/ 1650 2250/ 1200/ 1750 2400/ 1200/ 1850 2800/ 1450/ 2200
Moc napędu masownicy [kW] 0,37 1,1 1,5 2,2 2,2 4
Moc pompy próżniowej [kW] 0,75 0,75 0,75 1,1 1,1 1,1
Moc zespołu chłodzącego [kW] (dotyczy wersji z chłodzonym bębnem) 1,2 1,5 1,7 1,7 2,2
Prędkość obrotowa bębna (nie dotyczy wersji podstawowej) 1 ÷ 9 1 ÷ 9 1 ÷ 9 1 ÷ 9 1 ÷ 9 1 ÷ 9
Masa przybliżona [kg] ~370 ~450 ~700/~770 ~750/~800 ~900/~1000 ~1300

Uwaga! Urządzenia podlegają ciągłej modernizacji, w związku z czym parametry techniczne, wymiary i waga mogą różnić się od wartości podanych w tabeli. Wymiary i waga to wartości przybliżone i nie mogą być podstawą do celów projektowych czy spedycyjnych. Szczegółowe informacje udostępniamy w przypadku zakupu urządzenia.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przetwórstwo mięsne, Slider. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.