Masownica Masarska Próżniowa typ: MKL

Typ masownicy MKL-300 MKL-600 MKL-900 MKL-1200 MKL-2000 MKL-3000
Pojemność zbiornika [l] 300 600 900 1200 2000 3000
Masa wsadu [kg] 210 420 630 840 1400 2100
Moc napędu masownicy [kW] 0,37 1,1 1,1 1,1 1,5 1,5
Moc pompy próżniowej [kW] 0,45 0,75 0,75 1,1 1,1 1,1
Wymiary zewnętrzne A / B / H [mm] 1870 / 1350 / 1460 2600 / 1350 / 1650 2600 / 1600 / 1750 3000 / 1600 / 1830 3300 / 1600 / 2000 3700 / 1800 / 2050
Moc zespołu chłodzącego [kW] (dotyczy wersji z chłodzonym bębnem) 1,5 1,5 1,7 1,7 2,2 2,2
Prędkość obrotowa bębna (nie dotyczy standardowej wersji) 1 ÷ 9 1 ÷ 9 1 ÷ 9 1 ÷ 9 1 ÷ 9 1 ÷ 9
Masa przybliżona (wersja podstawowa) [kg] ~700 ~700 ~750 ~1000 ~1300 ~1500

Uwaga! Urządzenia podlegają ciągłej modernizacji, w związku z czym parametry techniczne, wymiary i waga mogą różnić się od wartości podanych w tabeli. Wymiary i waga to wartości przybliżone i nie mogą być podstawą do celów projektowych czy spedycyjnych. Szczegółowe informacje udostępniamy w przypadku zakupu urządzenia.

Zastosowanie: Masownica przeznaczona jest do próżniowego uplastyczniania różnych gatunków mięs podczas peklowania w produkcji mięsa i wędzonek.W skośnie leżącym bębnie masującym zastosowano trzy spiralnie ukształtowane łopaty masujące. Wyładunek wsadu następuje po uruchomieniu bębna w przeciwnym kierunku do kierunku masowania. Dzięki zastosowaniu chłodzenia bębna masującego możliwe jest skrócenie czasu masowania, przy jednoczesnym podniesieniu jakości produkowanych wyrobów. Załadunek wsadu może być opcjonalnie zmechanizowany.

Wyposażenie:sterownik mikroprocesorowy. Funkcje programowane: autostart, obroty bębna masującego, czas pracy, czas przerwy, całkowity czas masowania, wielkość próżni dla poszczególnych faz masowania, temperatura wsadu dla masownic z systemem chłodzenia. Opatentowany system chłodzenia wsadu i wielokomorowych bębnów masujących.

Uwaga! Załadunek wsadu do 70% pojemności zbiornika. W masownicach wielokomorowych próżnia regulowana „ręcznie”.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przetwórstwo mięsne, Slider. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.