Masownica próżniowa garmażeryjna typ: MKLg

Zastosowanie: Masownica posiada uniwersalne zastosowanie – dzięki łatwo wymiennym łopatom może być wykorzystywana do próżniowego uplastyczniania różnych gatunków mięsa, w przetwórstwie mięsnym, zakładach garmażeryjnych, restauracjach, także do mieszania ziół, przypraw, surówek, sałatek, farszu mięsnego itp.

Budowa: Konstrukcja masownicy wykonana jest ze stali nierdzewnej. Zbiornik masownicy jest demontowalny i można go przemieszczać w celach technologicznych. W skośnie leżącym bębnie masującym zastosowano 2 komplety spiralnie ukształtowanych łopat – do masowania lub mieszania produktów. Bęben masujący wyposażony jest w wygodną hermetyczną i przezroczystą pokrywę ułatwiającą obserwację procesu masowania lub mieszania. Wyładunek wsadu następuje mechanicznie, po uruchomieniu obrotów bębna w przeciwnym kierunku. Obroty bębna są płynnie regulowane i mogą być ustawione cyklicznie w lewą i prawą stronę, długość cykli płynnie regulowana.

Zalety:

  • załadunek wsadu do 70% objętości;
  • łatwość utrzymania higieny;
  • wymienne łopaty umożliwiają uniwersalne wykorzystanie urządzenia;
  • możliwość obserwacji procesu technologicznego podczas pracy urządzenia.
Typ masownicy MKLg-70
Pojemność zbiornika [l] 70
Masa wsadu [kg] 40
Moc napędu masownicy [kW] 0,25
Moc pompy próżniowej [kW] 0,1
Wymiary zewnętrzne A / B / H [mm] 900 / 680 / 1000
Prędkość obrotowa bębna [obr/min] 0 ÷ 10
Masa przybliżona (wersja podstawowa) [kg] ~100

Uwaga! Urządzenia podlegają ciągłej modernizacji, w związku z czym parametry techniczne, wymiary i waga mogą różnić się od wartości podanych w tabeli. Wymiary i waga to wartości przybliżone i nie mogą być podstawą do celów projektowych czy spedycyjnych. Szczegółowe informacje udostępniamy w przypadku zakupu urządzenia.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Linie produkcyjne i inne, Przetwórstwo mięsne, Przetwórstwo rybne. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.