Nastrzykiwarka Mięsa Czerwonego i Drobiowego typ: NK & NK-K

Typ NK-17/ NK-17K NK-27/ NK-27K NK-54/ NK-54K
Ilość głowic do montowania igieł nastrzykowych [szt] 17 27 54
Średnia efektywna wydajność [kg/h] 1000 1500 2000
Przesuw taśmy przenośnika – płynna regulacja [mm] Gęstość nakłuć – sterowana mikroprocesorowo
Liczba taktów działania ramy – płynne regulacja [takt/min] 20÷56 20÷56 20÷56
Wysokość wzniesienia igieł [mm] 190 190 190
Szerokość koryta [mm] 270 430 430
Wymiary A / B / H [mm] 1750/750/1700 1800/1000/1900 2000/1000/1900
Pojemność zbiornika solanki [l] 80 140 250
Moc znamionowa silnika głównego [kW] 1,1 1,1 1,1
Moc znamionowa silnika pompy [kW] 1,1/1,5 1,1/1,5 2 x 1,1/1,5
Masa przybliżona [kg] ~320 ~390 ~480

Uwaga! Urządzenia podlegają ciągłej modernizacji, w związku z czym parametry techniczne, wymiary i waga mogą różnić się od wartości podanych w tabeli. Wymiary i waga to wartości przybliżone i nie mogą być podstawą do celów projektowych czy spedycyjnych. Szczegółowe informacje udostępniamy w przypadku zakupu urządzenia.

Zastosowanie: Nastrzykiwarka jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzenia solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości.

Wyposażenie: W zależności od przeznaczenia, nastrzykiwarki wyposażamy w odpowiednie oprzyrządowanie:
– taśma metalowa do mięsa czerwonego lub taśma plastikowa do mięsa drobiowego,
– pompa wirnikowa lub odśrodkowa,
– 1 komplet igieł Ø4 mm,
– zbiornik solanki z systemem filtrów.
Opcjonalnie nastrzykiwarka może być wyposażona w mechaniczny bębnowy filtr szczelinowy typu: FNK.

Nastrzykiwarka sterowana manualnie [typ: NK] wyposażona jest w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE typ: GP4100 sterujący następującymi parametrami:
– prędkością kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
Ręcznie:
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– igły mocowane na szybkozłącze.

Nastrzykiwarka sterowana mikroprocesorowo [typ: NK-K] jest wyposażona w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE typ: LM4200 sterujący nw. parametrami nastrzyku (możliwość zapisywania programów technologicznych):
– prędkość kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– podgląd temperatury solanki;
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– moment wstrzyknięcia solanki w mięso;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
– licznik czasu pracy;

W nastrzykiwarkach stosujemy szybkowymienne igły:
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa czerwonego z kością lub bez kości;
– podwójne 2x Ø3 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa drobiowego z kością lub bez kości;
– poczwórne 4x Ø2 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa kulinarnego bez kości;
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku bardzo gęstą emulsją.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przetwórstwo mięsne, Slider. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.