NOWOŚĆ! Nastrzykiwarka z Wymiennym Blokiem Igłowym typ: NK/NK-s

Typ NK-36sK
Ilość głowic do montażu igieł nastrzykowych [szt] 36
Liczba rzędów igieł [szt.] 4
Wymienianie igieł Wszystkie jednocześnie [blok igłowy]
Rodzaj pompy Pompa śrubowa
Przesuw taśmy przenośnika [mm] Gęstość nakłuć – sterowana mikroprocesorowo
Liczba taktów działania ramy – płynna regulacja[takt/min] 20÷56
Wysokość wzniesienia igieł [mm] 30÷150
Szerokość koryta [mm] 290
Wymiary zewnętrzne AxBxH [mm] 1900x 1150x 1900
Moc znamionowa silnika głównego [kW] 1,5
Moc znamionowa silnika pompy [kW] 1,5

Uwaga! Urządzenia podlegają ciągłej modernizacji, w związku z czym parametry techniczne, wymiary i waga mogą różnić się od wartości podanych w tabeli. Wymiary i waga to wartości przybliżone i nie mogą być podstawą do celów projektowych czy spedycyjnych. Szczegółowe informacje udostępniamy w przypadku zakupu urządzenia.

Zastosowanie: Nastrzykiwarka jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzenia solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości. Specjalnie przystosowana pompa śrubowa umożliwia nastrzykiwanie solanką peklującą jak również bardzo gęstą emulsją.

Wyposażenie: W zależności od przeznaczenia, nastrzykiwarki wyposażamy w odpowiednie oprzyrządowanie:
– taśma metalowa do mięsa czerwonego lub taśma plastikowa do mięsa drobiowego,
– pompa śrubowa – umożliwia nastrzykiwanie solanką peklującą lub bardzo gęstą emulsją,
– 1 komplet igieł Ø4 mm,
– zbiornik solanki z systemem filtrów.
Opcjonalnie modele NK-27s i NK-54s można wyposażyć w mechaniczny bębnowy filtr szczelinowy typu: FNK.

Nastrzykiwarka sterowana manualnie [typ: NK-s] wyposażona jest w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE typ: GP4100 sterujący następującymi parametrami:
– prędkością ramy nastrzykowej;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym ze wskazaniem przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
– płynna regulacja skoku taśmy – ręczna;
– regulacja ciśnienia nastrzyku – ręczna;
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka – ręczna;
– igły mocowane na szybkozłącze.

Nastrzykiwarka sterowana mikroprocesorowo [typ: NK-sK] jest wyposażona w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE typ: LM4200 sterujący nw. parametrami nastrzyku (możliwość zapisywania programów technologicznych):
– prędkość ramy nastrzykowej;
– prędkość przesuwu taśmy;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– wysokość wzniesienia zderzaka;
– moment wstrzyknięcia solanki w mięso;
– ciśnienie solanki;
– kontrola temperatury solanki;
– zatrzymanie pracy w przypadku awarii, ze wskazaniem jej lokalizacji;
– wskazanie przyczyn awarii;
– licznik czasu pracy;
– zatrzymanie pracy w przypadku braku solanki w zbiorniku.

W nastrzykiwarkach stosujemy szybkowymienne igły:
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa czerwonego z kością lub bez kości;
– podwójne 2x Ø3 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa drobiowego z kością lub bez kości;
– poczwórne 4x Ø2 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa kulinarnego bez kości;
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku bardzo gęstą emulsją.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przetwórstwo mięsne, Przetwórstwo rybne. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.