Uniwersalny Kocioł Warzelny typ: KK

Zastosowanie: Kocioł warzelny stosowany jest do parzenia, gotowania i wytapiania tłuszczu.

Budowa: Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej, dwu-płaszczowy system ogrzewania zapewnia równomierną temperaturę wsadu, zabezpiecza przed „przypalaniem” produktu oraz gwarantuje małe zużycie energii, sterowanie mikroprocesorowe do regulacji temperatury wsadu, płaszcza olejowego, czujki „batonu”, czasu załączenia pracy kotła. Izolowane dno, ściany boczne, pokrywa, zawór spustowy, wlew wody stanowią standardowe wyposażenie. Wymiary kotła i wyposażenie możemy dostosować do indywidualnych potrzeb użytkownika.

Warianty ogrzewania: elektryczne, palnik gazowy, palnik olejowy lub ogrzewanie parą wodną [max. ciśnienie 0,5 bar].

Wyposażenie opcjonalne: pokrywa podnoszona pneumatycznie, półki na kije wędzarnicze, kosze z otwieranym dnem, urządzenie dźwigowe typu “żuraw” lub suwnica.

Typ kotła KK-400 KK-600 KK-900
Pojemność kotła [l] 400 600 900
Wymiary zewnętrzne A / B / H [mm] 1470 / 1050 / 1100 1470 / 1250 / 1100 1875 / 1250 / 1100
Wymiary wewnętrzne a / b / h [mm] 1000 / 700 / 650 1000 / 1000 / 650 1500 / 1000 / 650
Zakres regulacji temperatury [°C] 0 – 130 0 – 130 0 – 130
Moc kotła (ogrzewanie elektryczne) [kW] 21 21 31,5
Max zużycie oleju opałowego (ogrzewanie olejowe) [kg/h] 1,5 2,4 3,3
Max zużycie gazu GZ50 (ogrzewanie gazowe) [m3/h] 2 3,1 4,3
Przyłącze wody ½” ½” ½”
Waga przybliżona [kg] ~530 ~800 ~1000

Uwaga! Urządzenia podlegają ciągłej modernizacji, w związku z czym parametry techniczne, wymiary i waga mogą różnić się od wartości podanych w tabeli. Wymiary i waga to wartości przybliżone i nie mogą być podstawą do celów projektowych czy spedycyjnych. Szczegółowe informacje udostępniamy w przypadku zakupu urządzenia.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Linie produkcyjne i inne, Przetwórstwo mięsne, Slider. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.