Wysokowydajna Nastrzykiwarka z Pompą Śrubową typ: NK-s

Zastosowanie: Nastrzykiwarka jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzenia solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości. Specjalnie przystosowana pompa śrubowa umożliwia nastrzykiwanie solanką peklującą jak również bardzo gęstą emulsją.

Wyposażenie: W zależności od przeznaczenia, nastrzykiwarki wyposażamy w odpowiednie oprzyrządowanie:
– taśma metalowa do mięsa czerwonego lub taśma plastikowa do mięsa drobiowego,
– pompa śrubowa – umożliwia nastrzykiwanie solanką peklującą lub bardzo gęstą emulsją,
– 1 komplet igieł Ø4 mm,
– zbiornik solanki z systemem filtrów.
Opcjonalnie modele NK-27s i NK-54s można wyposażyć w mechaniczny bębnowy filtr szczelinowy typu: FNK.

Nastrzykiwarka sterowana manualnie [typ: NK-s] wyposażona jest w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE typ: GP4100 sterujący następującymi parametrami:
– prędkością kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
Ręcznie:
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– igły mocowane na szybkozłącze.

Nastrzykiwarka sterowana mikroprocesorowo [typ: NK-sK] jest wyposażona w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE typ: LM4200 sterujący nw. parametrami nastrzyku (możliwość zapisywania programów technologicznych):
– prędkość kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– podgląd temperatury solanki;
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– moment wstrzyknięcia solanki w mięso;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
– licznik czasu pracy;

W nastrzykiwarkach stosujemy szybkowymienne igły:
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa czerwonego z kością lub bez kości;
– podwójne 2x Ø3 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa drobiowego z kością lub bez kości;
– poczwórne 4x Ø2 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa kulinarnego bez kości;
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku bardzo gęstą emulsją.

Typ NK-27s/ NK-27sK NK-54s/ NK-54sK NK-114sK
Ilość igieł nastrzykowych [szt] 27 54 114
Liczba rzędów igieł [szt.] 2 4 6
Rodzaj pompy Pompa śrubowa
Przesuw taśmy przenośnika [mm] Gęstość nakłuć – sterowana mikroprocesorowo
Liczba taktów działania ramy – płynna regulacja[takt/min] 20÷56 20÷56 20÷56
Wysokość wzniesienia igieł [mm] 190 190 190
Szerokość koryta [mm] 430 430 610
Wymiary zewnętrzne AxBxH [mm] 1900x 1150x 1900 2100x 1150x 1900 2500x 1600x 2300
Moc znamionowa silnika głównego [kW] 1,1 1,1 2,2
Moc znamionowa silnika pompy [kW] 1,5 2,2 4
Masa przybliżona [kg] ~490 ~540 ~1200

Uwaga! Urządzenia podlegają ciągłej modernizacji, w związku z czym parametry techniczne, wymiary i waga mogą różnić się od wartości podanych w tabeli. Wymiary i waga to wartości przybliżone i nie mogą być podstawą do celów projektowych czy spedycyjnych. Szczegółowe informacje udostępniamy w przypadku zakupu urządzenia.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przetwórstwo mięsne, Przetwórstwo rybne. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.